Precalculus Practice Exam

Part 1 Test 6 Time: 1 hour


  1. Concerning the function tex2html_wrap_inline94 .
  2. Find the midpoint between the points (3,7) and (-6,1).


    Answer: The midpoint is tex2html_wrap_inline98 .

  3. Find x so that the distance between the points (6,-1) and (x,9) is 12.


    Answer: When tex2html_wrap_inline102 , or tex2html_wrap_inline104 , the distance is 12.

  4. Find the center and radius of the circle defined by the equation

    displaymath88


    Answer: The center of the circle is (3,-1), and the radius is 4.

  5. Given tex2html_wrap_inline110 , and tex2html_wrap_inline112 , find tex2html_wrap_inline114 .


    Answer:

    displaymath89

  6. Find the domain of the function tex2html_wrap_inline116 .


    Answer: The domain of the function is tex2html_wrap_inline118 .

  7. Determine whether the function tex2html_wrap_inline120 is one-to-one. If it is, find its inverse. If not, explain why there is no inverse.


    Answer: The function is one-to-one. The inverse of the function f(x) is the same as f(x).

    displaymath90

  8. Find the slope of the line passing through the points (3,7), and (-1,2).


    Answer: The slope of the line is tex2html_wrap_inline126 .

  9. Given tex2html_wrap_inline128 , find tex2html_wrap_inline130 .


    Answer: tex2html_wrap_inline132 .

  10. Is the function tex2html_wrap_inline134 odd, even or neither?


    Answer: The function f(x) is an even function.


If you would like to practice another Part 1 exam, click on Next Exam .

If you would like to practice on exams for Parts 2, 3 or 4, click on Menu . It will take you back to the original menu.


Wed Jul 2 16:56:49 MDT 1997

Copyright 1999-2017 MathMedics, LLC. All rights reserved.
Contact us
Math Medics, LLC. - P.O. Box 12395 - El Paso TX 79913 - USA
users online during the last hour