Precalculus Practice Exam

Part 3 Test 6 Time: 1 hour


  1. Sketch the function tex2html_wrap_inline100 . Specify the domain, range, intercept(s), and asymptote(s).


    Answer: The domain is the set of all real numbers; the range consists of all numbers y>-3. The graph has its y-intercept at y=-2 and one x-intercept at tex2html_wrap_inline110 . The only asymptote is the horizontal asymptote y=-3.

  2. Which is larger, tex2html_wrap_inline114 or tex2html_wrap_inline116


    Answer: The tex2html_wrap_inline118 is larger than tex2html_wrap_inline120 .

  3. Solve for x: tex2html_wrap_inline122


    Answer: x=4.

  4. Supppose that $9,500 is invested at 6% interest compounded annually. How long will it take for the amount in the account to reach $12,000?


    Answer: It will take approximately 4 years.

  5. Let tex2html_wrap_inline124 . Find tex2html_wrap_inline126 . State the range and domain of tex2html_wrap_inline126 and g(x). Sketch both functions on the same coordinate axis.


    Answer: tex2html_wrap_inline132 . The domain of g(x) are all real numbers x>1. The range of g(x) consists of all real numbers. The domain of tex2html_wrap_inline126 is the set of all real numbers. The range of tex2html_wrap_inline126 are all real numbers x>1.

  6. Answer the following:

  7. Graph the following system of inequalities:

    eqnarray38


    Answer:

  8. Find all the solutions of the system:

    eqnarray41

    Sketch the graph of both equations.


    Answer: tex2html_wrap_inline154 and tex2html_wrap_inline156 .

  9. Determine the constants P and Q, given that the parabola

    displaymath94

    passes through the two points (-2,-1) and (-1,-2).


    Answer: P=-1 and Q=-4, leading to the parabola

    displaymath95

  10. Solve the following inequality for x:

    displaymath96


    Answer: -9<x<-1, or in interval notation (-9,-1).


If you would like to practice on exams for Parts 1, 2 or 4, click on Menu . It will take you back to the original menu.


Wed Jul 2 17:21:04 MDT 1997

Copyright 1999-2017 MathMedics, LLC. All rights reserved.
Contact us
Math Medics, LLC. - P.O. Box 12395 - El Paso TX 79913 - USA
users online during the last hour