Precalculus Practice Test Out Exam

Part 1 Test 3 Time: 1 hour


  1. Find the midpoint of the line segment joining the points (-7,-4) and (2,8).

    Answer: c) tex2html_wrap_inline401

  2. Find the distance between the points (-7,-4) and (2,8).

    Answer: a) 15

  3. Find the standard form of the equation of the circle with center (3,-2) and solution point (-1,1).

    Answer: a) tex2html_wrap_inline421

  4. Find the slope of the line passing through the points (-7,-4) and (2,8).
    Answer: b) tex2html_wrap_inline435

  5. Find the slope of the line represented by the equation 7x-6y-30=0.

    Answer: d) tex2html_wrap_inline449

  6. Solve the equation tex2html_wrap_inline451 .

    Answer: b) No solution

  7. Find the x-intercept of the graph of the equation 2x+3y=6.

    Answer: e) None of the above.

  8. Find the x-coordinate of the point of intersection of the lines 2x-3y=-5 and 4x-y=5.

    Answer: b) 2

  9. Solve tex2html_wrap_inline485 . List the rational solutions.

    Answer: b) tex2html_wrap_inline489

  10. Solve tex2html_wrap_inline495 . List the largest solution.

    Answer: d) tex2html_wrap_inline503

  11. Solve tex2html_wrap_inline505 . List the solutions, if there is more than one solution, add all the solutions.
    Answer: a) 1

  12. Solve tex2html_wrap_inline515 .

    Answer: b) 5

  13. Solve tex2html_wrap_inline525 .
    Answer: c) 4,-1

  14. Solve tex2html_wrap_inline535 .

    Answer: d) tex2html_wrap_inline543

  15. Solve tex2html_wrap_inline545 .
    Answer: b) tex2html_wrap_inline549

  16. With respect to the graph of the function tex2html_wrap_inline555 , which of a, b, or c indicates a horizontal shift?

    Answer: a) b

  17. Solve tex2html_wrap_inline567 .
    Answer: d) -3,1

  18. Determine the interval(s) where the graph of tex2html_wrap_inline577 is negative.

    Answer: e) None of the above.

  19. Solve tex2html_wrap_inline587 .

    Answer: c) tex2html_wrap_inline593

  20. Solve tex2html_wrap_inline597 .
    Answer: c) tex2html_wrap_inline603

  21. On what interval(s) is the function tex2html_wrap_inline607 increasing?
    Answer: c) tex2html_wrap_inline613

    For question 22-25, use the function tex2html_wrap_inline619

  22. Evaluate f(-6).

    Answer: b) 7

  23. Simplify f(t-3).

    Answer: a) tex2html_wrap_inline631

  24. Simplify the difference quotient tex2html_wrap_inline639 .

    Answer: d) tex2html_wrap_inline647

  25. Find the domain of f(x).

    Answer: a) tex2html_wrap_inline651

  26. If the zero of the graph of the function f(x) is 7, what is the zero of the graph of the function f(x-10)?

    Answer: b) 17

  27. Given f(x)=x+2 and tex2html_wrap_inline673 , find tex2html_wrap_inline675 .

    Answer: d) tex2html_wrap_inline683

  28. Find the inverse of the function tex2html_wrap_inline685 .
    Answer: c) tex2html_wrap_inline691

  29. Which of the following functions is a one-to-one function?

    Answer: a) tex2html_wrap_inline699 .

  30. Given the functions tex2html_wrap_inline707 and tex2html_wrap_inline709 , find the domain of the composite function tex2html_wrap_inline675 .

    Answer: c) tex2html_wrap_inline715


If you would like to practice on test out exams for Parts 2, 3 or 4, click on Menu. It will take you back to the original menu.


Mon Oct 20 11:08:26 MDT 1997

Copyright 1999-2017 MathMedics, LLC. All rights reserved.
Contact us
Math Medics, LLC. - P.O. Box 12395 - El Paso TX 79913 - USA
users online during the last hour