Precalculus Test Out Practice Exam

Part 4 Test 3 Time: 3 hours


  1. Convert the angle of magnitude tex2html_wrap_inline329 to degree measure in the degree-minute-second format.

    Answer: a) tex2html_wrap_inline331 .

  2. A truck is moving at a rate of 60 miles per hour, and the diameter of its wheels is 24 inches. Find the angular speed of the wheels in radians per minute.

    Answer: a) 5280.

  3. Find the exact value of the tex2html_wrap_inline339 if the point (-1,4) is located on the terminal side of the angle and the angle is in standard position.

    Answer: c) -4.

  4. Given that tex2html_wrap_inline349 and the terminal side of the angle is located in the third quadrant, find the exact value of the tex2html_wrap_inline351 .

    Answer: c) tex2html_wrap_inline355 .

  5. Find the reference angle to the angle equal to tex2html_wrap_inline359

    Answer: a) tex2html_wrap_inline361 .

  6. Find the period of the function tex2html_wrap_inline369 .

    Answer: d) 2.

  7. Find the exact value of tex2html_wrap_inline375 .

    Answer: c) tex2html_wrap_inline381 .

  8. Find the exact value of tex2html_wrap_inline385 .

    Answer: b) Undefined.

  9. A ship leaves port at noon and sails at a speed of 18 knots. Its bearing is N tex2html_wrap_inline389 W. If the port is positioned at the origin, determine the bearing of the position of the ship at 6 pm.

    Answer: a) N tex2html_wrap_inline389 W.

  10. The height of a radio transmission tower is 70 meters, and it casts a shadow of length 30 meters. Find the angle of depression. Round to the nearest degree.

    Answer: e) None of the above, because the answer rounded to the nearest degree is 67.

  11. Find the domain of the function tex2html_wrap_inline407 .

    Answer: c) All real numbers x such that tex2html_wrap_inline419 .

  12. Find the inverse of the function tex2html_wrap_inline427 , tex2html_wrap_inline429 .

    Answer:
    c)
    tex2html_wrap_inline433 .

  13. If tex2html_wrap_inline437 and tex2html_wrap_inline439 , find tex2html_wrap_inline441 .

    Answer: b) 21.

  14. Which of the following equations represents a reflection of the graph of f(x) across the y-axis?.

    e)
    None of the above. To be a reflection on the y-axis it would have to be f(-x).

  15. Where is the point (1,3) on the graph of f(x) located after the graph is reflected across the y-axis, shifted to the right 10 units, and shifted down 10 units?

    Answer: c) (9,-7).

  16. Find the equation of the parabola with vertex (2,2) that passes through the point (4,4). What is the leading coefficient in this equation?

    Answer: a) tex2html_wrap_inline455 .

  17. Find the real zeros of the polynomial tex2html_wrap_inline457 . What is the sum of these real zeros?

    Answer: a) 4.

  18. Divide tex2html_wrap_inline459 by tex2html_wrap_inline461 . What is the quotient?

    Answer: b) tex2html_wrap_inline465 .

  19. Simplify tex2html_wrap_inline471 . What is the real par of the answer?

    Answer: b) tex2html_wrap_inline475 .

  20. Find the slant asymptote of the rational function tex2html_wrap_inline481 .

    Answer: d) y=x+5.

  21. Find the exact value of tex2html_wrap_inline489 .

    Answer: b) 7

  22. Solve for x in the equation tex2html_wrap_inline491 .

    Answer: e) None of the above.

  23. Find the value of b in the exponential function tex2html_wrap_inline497 that passes through the points (5,40) and (10,400).

    Answer: a) .2

  24. How many years will it take an investment to double if it is invested at 5% compounded quarterly?

    Answer:
    a)
    13.86

  25. Find the point of intersection of the graphs of tex2html_wrap_inline499 and tex2html_wrap_inline501 .

    Answer: a) (0,7).


If you would like to practice on test out exams for Parts 1, 2, or 3, click on Menu. It will take you back to the original menu.


Fri Oct 17 10:44:25 MDT 1997

Copyright 1999-2017 MathMedics, LLC. All rights reserved.
Contact us
Math Medics, LLC. - P.O. Box 12395 - El Paso TX 79913 - USA
users online during the last hour